Het spuitbeton procedé is afkomstig uit Amerika en wordt door Stork Zwembaden sinds 1972 toegepast. Een zwembad van spuitbeton is door de ijzersterke constructie het meest duurzaam.

De toepassing van spuitbeton is ontstaan om vormen te creëren die met normaal betonwerk en bekisting niet te realiseren zijn. Zo heeft de ontwerper absolute vrijheid in de keuze van vorm, diepte en afwerking. Een zwembad van spuitbeton kan, ondanks een zichtbare haakse vormgeving, onder het waterniveau wanden met een radius in de vloer over laten gaan wat voordelen heeft met onderhoud, circulatie en chemie- en energieverbruik.

Naast het traditionele zwembad is het systeem ook bijzonder geschikt voor het maken van natuurlijke zwembaden, zogenaamde zwemvijvers. Bovendien is het mogelijk om met spuitbeton grillige vormen, grotten en muren te realiseren. Het door Stork gemaakte walrusverblijf in het Dolfinarium te Harderwijk is hiervan een mooi voorbeeld. Tot slot wordt de techniek aangewend voor reparaties van bestaande betonnen constructie. Een spuitbetonnen zwembad kan worden afgewerkt met een stuuklaag, tegels of een coating.
©2010 SIM Solutions
SPUITBETON